tolong click untuk bagi saya jutawan

Monday, 26 March 2012

AKHIRNYA AKU KENCUNDANG DI LEMBAH ITU

al kisah pasal game. macam semua kawan-kawan yang mengenali saya. pasti faham dan mengerti bila sebut pasal game pasti saya akan lari jauh. bukan saja x suka malah tidak berminat dan tidak terfikir untuk menyentuh game.

x tahu kenapa. tak pasti mengapa tapi memang dah jadi naluri untuk tidak meminati game. bukan setakat saya malah satu kelurga tidak meminati game. jadi saya kiranya orang beruntung lah. boleh stdy dengan aman

tapi nak jadikan cerita. this sem aku duduk dengan semua budak yang suka main game. setiap hari setiap masa  aku cakap sorang2 je. dieowng seme main game je kije.. uwaaa....tapi  ada lah sorang kawan saya nie. faizul nama die. hari-hari dok main game jew.game yang dia main plants VS zombies. aku mula-mula x tertarik langsung. tapi die dok pakse aku pon try lah. AHHAK. TERtarik punya pasal dalam masa sari setengah aku main sampai habis game tuh

TERKEJOT LAH KAWAN AKU. saya yang x pernah main game niee. boleh berjaya sampai ke peringkat terahir dalam masa yang sangat kejab.. HUUREEYY!!! saya berjaya. tapi nasib baik berjaya. so saya dahh x kisah lah. dah boleh stdy dengan aman

nie bukti saya dah berjaya
jadi moral dia jangan pandang rendah dekat orang yang x pernah boleh main game. BUKAN X PANADAI TAPI MEMANG XNAK...

Sunday, 25 March 2012

mahalnya zaman kanak-kanak tidak terbeli

video
dah tengok vedeo niee?????nie saya ambik dari tingkat 2.time-time stdy tertibe bunyi kedengaran. laungan berbunyi cepatlah cikgu. cepatlah. bilangn semakin kuat SATU..... DUAAAAA.. TIGAAA...kanak-kanak ini merayu cepatlah cikgu. saya mahu terbang nie...bilangan sekali lagi dikira. satu dua tiga. kapalkapal terbang kini terbang cergas. terbang tinggi. kanak kanak kini keriangngan. CIKGU SAYA DAH TERBANG... ada yang menangis CIKGU SAYA MAHU TERBANG LAGI...ada yang mengeluh. tapi mereka semua gembira...

 tuh cerita saya lihat.cube anda semua fikir apakah yang pelik-pelik yang menarik anda penah buat. tidak tergambar suasananya kan. pasti tengah gelak2 kan.

zaman kanak-kanak bagi saya adalah satu zaman kebebasan. kite seumpama kabus yang berterbangan. menyaman suasana. perginya di cari kemarinya dinanti-nanti.mungkin kerna kekanak ini terlalu suci. terlalu bersih dari debungn kekotoran dunia.

menangis itu pasti. berlari itu mesti. bermain itu dunia realiti!!!!...imaginasi tidak terbatas. kita lah raja kita juga maharaja... yelahkan.. kekanak masih tidak menangung bebanan hidup. masih tidak menerima seruan dunia. masih tidak mencari pangkat dan harta dunia. baginya imaginasi itu adalah hartanya. YAA SAYA AKUI ITULAH HARTA YANG X MAMPU DIBELI MAHUPUN DICURI. bagaimana seorang kekanak mematahkan rantin untuk menjadikan pedang. mengibar selimut sebagai sayap...MAMPUKAH KITA KINI MELALUKANNYA. mampukah anda melupakan fana dunia untuk berimaginasi. MASA ITU EMAS. YE EMAS BERLIAN BERSULAM KERINGAT. x mampu. x terdaya nak beli.

alangkah bahagia jika kita masih meniup kapal terbang kertas dan melambungnya ke angkasa. alangkah riangnya gelak jika kite mampu banyangkan kita masih disitu.

rindu!!! rindu.. sepinya menoda hati bila teringat kembali. rasa menyesal berbuak2... mesti dihati berkata kenapa aku tidak lakukan lebih. kenapa aku menghabiskan masa tanpa biasan kongkongan dunia dibazir dengan tagisan.... aku nak balik. aku masih mahu disitu....

tangan ini menaip untuk mengingati kisah kecilku. bagaimana aku boleh meminum air sirap dan mengambarkan itu adalah minyak.. bagai mana aku bermain pasir.. tagisan gelakan. tertiba sangat mendekati . cuba mencuri hatiku ini...kini aku mula gambarkan aku disatu zaman tanpa teknologi. tanpa seruan pangkat. pasti aku masih berlari. pasti aku masih mengejar kematangan ombak...:-(

tapi anda masih dibumi nyata. yakinlah...

Saturday, 17 March 2012

KEKELIRUAN INI PASTI!!!!

ermmm..... orang selalu cakap saya tiada identity ...ermm... yalah kat u pakain macam tuh. kat rumah lain . dengan kawan2 pon lain...

bab kopiah. bila aku pakai kopiah gi kelas je belbagai tomahan aku dapat. beribu sindiran dilemparkan. nak tutup rambut lah. itu lah ini lahh...kenapa yex??????.. korang tidak terfikir ke time orang-orang pi masjid tuh. napa time tuh je dia pakai kopiah??? x pulak korang cakap nak cover alim..yee mby dieowg takot rambut terkena dahi time solat.. but kalu yang botak tuh????. x pulak korang tegur. ye bukan senang nak berubah. tapi mencuba tuh lagi baik dari mengutup kan.walaupun sekejab. pahala tetap pahala.. korang mampu????

tuh baru bab kopiah.. kalu bab color rambut lak.. nampak je aku color rambut..amik nak kau!! seme totehtoteh menyoal..x tanya dah ape2 sebelum tuh. islam x bagi warnakan rambut warna hitam je. nak color boleh asalkan telab air solat.. betull kan apa yang aku cakap niee.. ye mesti banyak persoalan.. ada ke warna yang telab air solat. yee jawapan nye takda!!!!..sebab tuh lah saya pakai warna yang tanggal bila kene air. so bila nak solat boleh basuh jee..so solat tetap solat..kita nie orang islam. nak bergaya boleh tapi jangan sampai agama terabai kan. ermmm..fikir-fikirkan lah

fikir-fikirkan lah ye kawan-kawan. saya bukan nak marah. bukan juga nak maki. tapi kesian. penaangan mata korang cukup berbisa. cukup tangkas mencekam dosa..mata tuh anugerah intuk kebaikan bukan untuk penambah dosa...

FIKIR-FIKIRKAN LAH.

ENGAT BUKAN SENANG NAK MEMBUAT SESUATU. JIKA ANDA TIDAK MAMPU. STOP KUTUB ORANG!!!!

Saturday, 3 March 2012

GAYA RAMBUT 2012

aku nie antara manusia yang paling suka mengayakan rambut. dan aku juga manusia yang paling x kena bila potong rambut...ermmmmmm....aini..iaitu 4.3.2012 terdetik haty aku nak potong rambut. hahhahha.....dah lama dah beimpian. dekat dah 6 bulan teringin. finally hatyniee terpujok juga untuk potong hehhehe...
LEPAS NIE DAH XDA DAH LAH ORANG NAK SURUH AKU TERBANGKAN RAMBUT AKU LALLALALALLAA



sebelum aku cita macam mana aku potong rambut aini. mehh nak cita kisah2 rambut aku yang terdahulu.....time kecik tuh mak aku wat rambut aku belah tepii. memg sikat rapat kat pale lah time tuh hahhahah.... pas tuh bile dah besar seket. aku tengok rambut new boyzzz pulak.. time tuh memg terkenal lah zaman rambut belah tengah hhahaha. aku pon ape lagy follow lah...dah lame tuh aku tukar lagy style rambut hehhehe.. lepas abes pmr je aku pon botakkan kepala.. pas pada tuh terus aku simpan rambut yang tersangat panjang smpai habis spm.... lepas tuh aku wat rambut ala-ala korea. time tuh cam gempak juga lah rase.. tapi agak susah nak jaga....tuh sebab kejab je... pas masuk u aku mula gayakan rambut2 yang style panjang. masuk je sem 2 dah strt mewarna rambut. tapi bukan warne kekal lah.. kalu kene air hilang juga.then aku pon wat rambut yang ada line.. then wat rambut nipis sebelah.. nak tru hujan lah katakan... then finally tadi aku dcided nak potong rambut . hehehh
rambut time lepas potong. bergadung ngan dany tiew.. potong senget

rambot baru bangon tido

rambut zaman kanak2


ade line woooo

warne kan rambot hehehhehe... but not color kekal

baru lepas syampu

Add caption

rambut aku yang paling panjang kot


boleh tahan lama juga lah aku fikir nak wat gaya ape lah rambut nie..then tetibe aku engat gaya "mohawk".aku serba salah gax. but dalam haty biar lah...aku p lah jumpe pakar style aku. kelvin nama dia.. dia cakap boleh je.. but aku kene potong betul2 pendek dulu lah. sebab nak buang rambut2 yang rosak....time die potong tuh rasa cam nak nangis gax lah... dah nak nitis dah air mata nie hehhehehee.. hampir 2jam 30 minit. akhirnya rambut aku siap didandan rapi oleh kelvin dari zing mega... fuhh. aku suka gaya rambut nie... cozz die agak en. meby die salah potong kot.. but aku seyezly suka sangat..:-)....so pembaca blog aku nie sangt spcial kerna hanya korang je yang tahu. kawan2 aku pon belom tahu lagy


  video


nie lah kelvin my prfesional hair styling
muka takot


dah nak siap

hasil hahahha

 
x kisah lah smrt ke x. yang pasti aku dah berjaya lawan perasaan takot aku nak potong rambut hehehhee....aku dah berjaya buang takisan buruk orng tentang the reson why ........"hanya die yang tahu"..wht ever orang cakap lepas nie lantak lah. sebab aku tahu. aku adalah aku n hidop atas diry aku sendry.




DINER TEMA RETRO

1. 3.2012 aku ade diner. tema diner aku back to retro...try korang bayangkan bile korang dapat tema macam tuh ape korang nak pakai???????.. mesty x terfikir kan kan kan.... macam tuhh ahh juga aku...ermm bfre aku cakap pasal pakaian mari aku berirama macam mana nak siapkan satu diner yang gempak tuh.. nanty korang bolehh tru. aku cite ape yang aku tau je lahh cozz aku x join dalam persiapan diner tuh hehhehe


PERSIAPAN DINER
dengr cite diner tuhh amik dalam rm10.000 juga lah.. gempak kan.... bagi menjayakan diner nie mereka guna tayangan yang menarik. dengan tanyangan  nie lah suasana retro tuh dapat mengalir dalam salur darah korang.. ermm selain dary tuh mereka gunakan kenderaan untuk hidupkan suasana retro tuh... nanty korang boleh ahh guna menda tuh juga... selepas tuh kami gunakan persempahan yang banyak. tuh ahh rahsia macam mana nak hidupkan suasana retro tuh.. korang boleh malapkan lampu. pasang lilin n pelita... ermm tuhh je lah yang aku rase aku tau. kalu nak ape-ape pendapat. inbox lah. boleh aku tanya kawan2 aku.gambar persembahan xdew sory.

meja diner retro. cantik kan

motor yang aku maksudkan tadi

amik kesempatan jab bergambar

antara hiasan lain

aku pon cuba lah duduk sekali hehheheh


AKU
sekarang bab pakaian..ok meh aku mulakan dengan pakaian aku dulu..aku pada mulanya nak pakai baju bunga2 je. tapi.... cari2 x jumpa. then dengar2 ramai orang nak pakai macam tuh so aku ubah fikiran lah... SAPA NAK NAMPAK SAMA JE KAN MASA DINE hehhehehehee... aku pon pilih lah tema mengunakan unsur gabungan dari pelbagai tema-tema. hehheheh... aku gunakan baju petak. tuh untuk ekot era zaman orang pakai baju petak. pas tuh aku suai kan dengn pakai seluar ketat. tuh tiru zaman rock-rock kapak hehhehehe.... n aku pon pakai kod. untuk ikot zaman2 p.ramli. then las sekali aku pon wat rambut style zaman moden. hahahhaha.. simple kan.
nie lah akau. simple jee

sempat lah kejab berpozing hehehhe


PAKAIAN DINER UNTUK KAUM LELAKI
ok dah habis cita pasal aku. nie aku nak cite sal kawan2 aku.aku cite untuk kaum lelaki dulu lah kan.ada kawan2 aku yang pakai rambut retro. sesuai untuk zaman agogo.. SMART beb!!!!!...ade gak yang pakai baju bunga-bunga.. then ade gak yang pakai baju petak-petak. tapi aku rase unik tengok kawan aku "fakhrol afik". die pkai baju koler besar cam zaman orang tunjuk langit tuh hhehehehhee....
baju tema bunga  kot

Add caption

topi yang menarik. korang boleh ahh tiru



bermacam- macam zaman ada kat sini boleh lah tiru nanty

hidangan yang menyelerakan hahahha

koler die betul2 retro heheh

rambut nie gempak hehehehe



PAKAIAN DINER UNTUK KAUM WANITA
untuk kaum wanita pula. mesty korang dah boleh bayangkan kan.. sebutje wanita mesty terkenal dengan melaram yang mengiurkan hehhehehe.ade kawan aku. nama die hezren hanafi.. fuhh  GEMPAK GILE KOT!!!!!.... betul2 nampak retro... mesty nak tengok pic die kan.. nanty aku letak yeeee...... then ade juga yang pakai ala-ala zaman -zaman lama tuh. pakai kain batik. cute orangnya. hehehhehe....ada yang pakai baju kurung... banyak lagy lah.. ermm .. x tahu nak gambar kan macam mana.xpe2 nanty aku letak gambar korang tengok lah yex..:-)
gaya saloma kan

nampak ayu kannnnn


Add caption

gadis melayu

yang pakai seluar kuning tuh lah hezren


bukan aku yang cakap. tapi hampir seme laki cakap hezren betul2 gempak malam nie






nie lectre aku.. cute kan


nie je kot yang aku rase dapat aku shre. kalu ade ape2 or nak tiru tema diner kami.. moh2 lah menanya yex...:-). so santapan penutup harinie aku sisipkan 2-3 keping gambar lagy..:-)