tolong click untuk bagi saya jutawan

Friday, 1 February 2013

LILIN HARAPAN


Sapa tahu apa maksud lilin harapan yangs saya cuba sampaikan ni??? Siapa tahu cepat angkat tangan. Hehehhehe… siapa pula mahu ikut saya jadi lilin harapan angkat tangan????? Kenapa sikit je yang angkat :-( x seronok lah macam ni..

lilin harapan ini merupakan satu lilin yang perlu dibakar oleh pada sesiapa yang berharapan untuk menunaikan harapan mereka. tuh maksud saya. Tapi xda pun lilin harapan ni. Jangan nak berharap sangat lah kan.makan asap lah jawabnya. Lalalalala. Saya Cuma nak buat perumpamaan. Jadi jangan kamu menyirikkan diri pula.ini semua poyo…. Ok so mai kita start berdrama.

apa yang saya impikan adalah untuk menjadi lilin harapan. Kerana saya tahu setiap manusia punya harapan. Kekadang saya merasakan setiap hidupan pasti punya pengharapan. Harapan untuk hidup, harapan untuk maju kedepan, harapan untuk menjadi ahli syurga dan banyak lagi. Sebab itulah saya mahu menjadi lilin harapan yang mengotakkan setiap dari mereka yang berharap. Menolong pada mereka yang berharap tapi dipinggirkan oleh berbanan masalah dunia dan dipinggirkan oleh masyarakat sendiri. Kan seronok….. saya tahu saya terpaksa terbakar atau dibakar (penat + peluh) untuk menunaikan harapan mereka. tapi saya rasa saya dibakar di dalam senyuman mereka. saya dibakar di dalam kegembiraan mereka. saya dibakar dengan dengan nikmat kebaikan.saya tahu itu. Saya juga yakin itu. Saya ditelan bumi dengan satu nama kebaikan yang tetap bersemadi dan terus bersemadi bebas. Saya lelap di dalam danggapan kegembiraan mereka. saya lelap di dalam penunaian harapan mereka.pasti seronok. Pasti saya dapat merasakan kenyamaian yang saya impikan.

itulah sebab kenapa saya mahu menjadi lilin harapan.

No comments:

Post a Comment