tolong click untuk bagi saya jutawan

Saturday, 18 February 2012

TIADA AIR DI JENGKA



saya cuba share dengan anda semua macam mana masalah air yang sering berlaku di jengka.....hampir setiap hary minggu masalah berulang dan terus berulang.... saya tidak tahu kenapa.. mungkin pihak berwajib tidak tahu atau tengah menjalankan pembaharuan......saya tidak mahu menyalahkan sesiapa dan hanya mencuba menyeru agar masalah ini dapat ditangani....

ye mungkin masalah ini terjadi kerna tiada siapa pernah membuat aduan.. mungkin lahh kot....ermmm...tapi aku sebagai mahasiswa...selalu menjadikan alasan masalah ini sebagai alasan untuk mals stdy. hahahhaha...

aku berfikir dan terus berfikir sampain bila kah jengka akan menghadapi masalah ini...ye aku sebagai pelapis masa depan akan mencari jalan agar anak bangsa akan datang tidak mengalami masalah ini.....

aku cuba share dengn anda semua macam mana cara-cara yang selalu dibuat oleh pelajar2 untuk mengatasi masalah ini dan menjalankan kehidupan seperti biasa... korang bolehh ahh tiru...

ye kami hepy menadah air ..:-(

saket perot ....so terpakse lah menggu air penuh dulu





video

Tuesday, 14 February 2012

TEST ECW201 LAB


14 feb 2012 8-10malm aku ade test.... tapiii cam dahh mals dahh nak stdy.... mungkin dah pasrah.. or mungkin sebb dahh terlalu banyak amik test kot.....tanya lec bentuk soalan seme x bagtau... lastly aku pon menghafalah objctve, n so on.. hahhahha.. tapi hafal pon lebih kurang jee....tengok kawan2 aku sibuk stdy... korang tau aku buat ape....??? nak taau???

minum segelas air pon dah cukup.. janji dapat updte blog hehhe
nie lah kije aku update blog kat cafe.
ni kawan rumah aku.. rajin diaorang stdy




aku dah siap2 nak pergi test kul 7.30pm.. awal kan.. dah tunggu atas sejadah dah nak solat then zzzuuuuuuupppp pecot gi ke tempat test...... sampai2 kat test upenye kursi dahh penuh. hahhahahah.. aku ingat aku dah rajin.. rupenye kawan2 seperjuanagn aku lagy rajin
tempat aku test semalam


aku tengah2 jawab test jee.. aku tengok sorang2 kawan aku dahh kuar dary dewan.. ape lagy monolog lahh dalam haty sesorang "wauu hebatnye mereka"...... finally aku pon dahh siap.. dahh siap belek2.. dahh rase ok.. then aku hantar ahh paper...aku kuar dary dewan then aku jumpe kawan aku kat bawah... terkejot then....nak tau ape dieowng buat...
niiee dia.. melepak kat tangga tengah tunggu aku siap
ape lagy.. aku pon join ahh sekaly bergambar seket!!!

tengok.. unite rumah kiteorang, mkn nasi pon same

after seme dahh siap.. kiteorang pon p lahh melepak kat kedai mamak.... laporr kot!!!.... agypon nak helangkan stress "STDY". hahhhhhaaa.... melepak lah jawabnyee......


                                          
                                          



tengok.. unite rumah kiteorang, mkn nasi pon same


Monday, 13 February 2012

KALAU HATI DAH MALAS


 hahhahha.. gelak dulu baru lehh bermadah hehhehee.. ermmm.. pukul 5 lebih petang tadi.. aku dengar umah aku macam tongkang pecah.. gedegang gedegong berbunyi.. aku pon skodeng ahhh.... dalam hati ape lahh matmat nie seme buat. nak tau ape die orng tengah buat.....TENGAH BASUH PERIUK NASI YANG DAH BERBAU lah hahhaha.....

sabo je lah gelagaknye.. siap bertopeng2 segala macam lagy.. macam power man pon ade jugak dahh gayanye..lallalala..... nie lahh akibat pentingkan sangt test sampai rumah dah terabai..... dahh lapor.. dah xde duit... baru lahhh nak masok dapor mengemas hahhahhaa....

naseb baik lah ade amirul yang tolong besihkan sampah.. buang sampah.. lab lantai... aku hampehh malas...... penat kot.. ade masa baik aku tenangkan jiwe..

 sian lak tengok kat dia.. dahh lah tengah demam... tapi sebb ade kawan yang mals macam aku niee terpakse lahh memgagahkan diri mengelap n mencuci rumah yang "tersegang indah niee". jab yee aku nak cari pic die tengah kesengsaraan demam....

amirul kelaparan









sian dia tenagh demam

dalam gelak2 korang baca nie kan mesty korang terfikir ape yang orang lain tengah buat kan..... marti kite terjah dieowg tengah buat ape... 
baju hijau tuh kamarul. yang tengah tuh aku. then yang tepi tuh faizul
nie hakim. tengah nak melarikan diri ke nak mencari makann ke entahlah



nie azizi dalam posisi nak ekot hakim hahhahah

Sunday, 12 February 2012

pejalanan menuju ke destinasi

 BUS JENGKA ROSAK WOOOOOOOO....

 dalam keadaan yang tersangat bosan sempat lagy aku menulis blog kikikikkikih... bus jengke rosak.. fon xdee batery.. nasib ade blog!!!! bolehh lahh melepaskan kebosanan....mehh nak cite kisah aku mehh yee

sampai kat terminal kul 6.. bus dahh gerak.. berlari2 aku kejar.. nak nagis dahh takot xleh g kelas eso hehhehe... bus benti aku pon nak naik lerhh... BOOOOMM!!!! bus penuh sampai depan pintu..... tapii ade berita baik lagy.. die cakap nak naik naik lahh tapi duduk kat depan pintu lahh..... aku dengan bangga nye menjawab YEEE SAYA SANGOP PAK!!!!!

dahh naik setengah jam or satu jam ke entah x sure ... dapat lahh tempat duduk hehhehe hepynye rasa..... dahh jalan2 smpai dekat ngn jengka 6 tetibe bus jengka nie rosak lagy...aaRRRRRRRRRRRRRHHHHHHHHHHHHHH.. saket nye hatyt...... benti tengah2 jalan pulak... after 15minit bus pon nak gerak dahh... syukur lahh aku rase

 then after 5 minit bus rosak lagy.. ohhhhh kaly niee lagy dasyat.. toke bus teros cakap.. awak seme boleh turun dulu.. nak sejukkna bus nie. hahhahha terasa sangat2 nak sound jee die niee.. hehhehehe.... saboo je lahh..

 nie pukul 8.47.. bus still macam niee. nasib baik lah ade penumpang kat belakang borak2.. gelak2.. nak nagiss.. luahkan perasaan.. xde lahh aku bosan sangt.. dapt gax dengar kerenah n telatah anak2 jengka.. hehheheheh... sabr yee seme......

dary jam 6.00pm-8.50pm masih disini....akhirnye kul 9.43 pm bus pon tibe.. hepy2:-)

 but sampai je kat sttion bus... tye va.. boleh hantar kat jengke impian x?? die cakap xlehhh..aku jawab "oohh ok time kasih". then aku tnye van lain... seme jawab sama jee......... dalam gemisik haty aku bertandang persoalan ape guna bus kalu bukan untuk bagy kemudahan.. nak duit je keeeww???? nak jimat minyak jee keww????.. xpelahhh ... time aku susahhh xpelah xnak bantu.. aku redho jee.... then aku berdoa ko x dapat nasib yang sama time anak ko dalam kesusahan nanty.. aku betul2 berdoa..... jangn ALLAH membalas ape yang kau lakukan kepada manusia ini.... manusia kerdil yang sedang dihimpik kesusahan....:-)

dah berhenti bertanya... dah berhenti berharap agar ade van yang ingin menyulurkan setitis keringat untuk membantu aku.....dalam kewalahan tetibe satu kumpulan motor datang..... peh2 seme tuh kawan umah aku.. satu rumah datng mai amik aku kot..... gembiranya rase.. tapi kegembiraanni tidaklah setinggi kesyukuran yang aq lemparkan kehadap ilahi.. tanpanya aku kan kesepian....


 sori blog aku kaly nie xdew banyak gambar.. x sermpat nak amik....

Saturday, 11 February 2012

KERETA MAINAN




semalam aku pergi kedai mak sedara aku.. tengok die ada banyak sangat barang2 mainan yang sangat cantik.. aku pon terdetik lah dijiwa nak share dengan korang semua pasal kereta mainan nie.. kat sini bukan ade kereta mainan je.. kapal terbang....bot mainan n bnayk lagy lah.. cute sangat...... sebelom aku cite lebih lanjut nak bagytau kedai mak sedara aku nie dekat tc je... jadi sesapa yang nak p sile2 lah datang yeee...

semalam aku bertanya lah kat bapa sedara aku niee kerta mainan nie kenapa mahal sangat harga die.. aku x pasti ape kelebihan die.. die pon cite lah bla bla bla.. ohh aku baru faham.. aku baru tau kereta mainan nie sampai ade kereta mainan yang guna minyak(kereta minyak)... fuhh cantiknye memang x terkata.. macam nak amik jee.. hehhehe...kereta minyak nie harga die xdewlah murah.. mencecah ribuan ringgit juga lah...tapi korang jangan risaulah...kalau nak beli ngan mak sedara aku tuhh korang sebut je name aku.. cakap korang kawan aku... mesty dpat harge murah punyelah... nak agy best ajak je aku g sekali.. aceh2 aku nie macam nak promote je kan...... bukan nak promote sebnrnye just nak tolong peminat2 kereta nie menbeli dengan bijak n tidak tertipu.... kalu ade yang harge murah xkan nak beli yang mahal2 kan

kereta mainan nie laju sangat



kereta mainan yang mengunakan minyak



nie pon kereta mainan yang mengunakn minyak.. laju niee


cantikkan kereta mainan minyak nie


semua kereta di atas nie semua dalam ketegori kereta minyak..harge die agak mahal lahh bagy aku.. tapi berbaloi. laju gile wooooo...... tapi dengan mak sedara aku leh dapat murah jee... kat bawah nie adalah jenis kereta minyak juga cume die spisis lain sikit.. lagy hebat n laju n ganas nyee









alah.. tenang lah kalu xdew duit.. bukan kereta minyak je ade jual kot kat dunia nie. jenis kereta biasa pon bnyak n murah je harge die... bagi sesape yang baru nak menjinakkan diri dengan kereta2 mainan nie boleh ahh try yang biasa dulu. sekurang2nye kalu rosak ke masok longkang ke xdewlah nak nagis hehhehehe.

nie kereta mainan jenis biasa.. lebih kurang je kan bentuknye


banyak kan mak sedara aku jual. nie baru sikit ade banyak lagy



selain kereta aku berminat juga tengok helit n kapal terbang die.... smart gile.. bolehh ahh korang nak tambah koleksi korang nanti hehhehehhe.





selain dari tuh.. bot pon ade juga mak sedara aku jual.. memng sesuai sangat lahh jual bot kat tc.. bolehh ahh nak main terus kat laut tuhh kan... chumell gax bagy aku bot2 niee.. seronok pon seronok juga... zaman sekarng nie... seme benda dahh ade kan



mesty korang dah berminat kan...... nanty kalu nak beli n nak dapatkan harge murah bolehh ahh cari mak sedara aku.. sebut je nama aku.... mesty die bagy... aku ngn die kacip woooo... mesty die tolong nye lahh member2 aku yang sangap dekat kereta2 n barang2 mainan nie . hehhehhe

nie kedai sedara aku tuh