tolong click untuk bagi saya jutawan

Saturday, 4 February 2012

SUGAR GLIDER



ANAK KEDUA AKU (sugar glider)

SUGAR GLIDER??? mesti ramai yang tidak mengetahuinya kan.... mesti ada yang beranggapan gula gelongsor... hahahhaha... sugar glider tuh haiwan lah!!!!!... aku ada sekor. .. tuhh anak kedua aku.. nama dia BULAT....lepas korang bace kisah aku mesty korang pon nak :-)

                                        ni lah sugar glider
niee ahh bonding bag die... bag niee lah yang aku sumbat dia tiap kaly nak bawa p jalan
 Bday die 15.7.2011...aku mula start adorb si bulat nie pada 12.10.2011... aku mule minat kat sg nie bile tengok die ade keistimewaan.... die cam tupai tapi ade poket!!!...... aip2!!! pelik lah tupai berpoket.... die bukan tupai lahh.. die spisis kangaroo.... die bolehh bawa p jaln2.. letak je dalam poket kite.. ok dah ready.. dahh boleh bawa kemane2 dah pon... n paling penting die suke merayap kat badan kite..serata pelusuk tubuh kite seme die glider hahhaha....:-)

tengok nie baru je beli dah pandai merayap

video
niee video bulat tengah main ngan aku

 Time niee die x chumel sangt pon lagy.. bulu die tengah gugur..... baru je amik 2 hari time niee.. sekrng dahh gemok dahh....time bulu die tengah gugur aku nak gile pikirkan bulat niee.. try macam2 care.. finally.... amik ko!!! die just takot kat aku mule2 beli tuh bulu die gugur..

aq mula rase sugar glider nie betul2 istimewa bile ade orng strt invte aq masok grp sg malaysia.... ohhhh baru aq sedar nie bukan haiwan biasa!!.. xpenah terfikir haiwan ade grp... die ade grp sendry bro!!!!.. macam grp2 motor2.. kete2 .... tuhh lah sg.. hehhehehe..mesty korang pon x tahu kan...

pas tuhh makin lahh aku sayang kat si bulat niee.. sellu datng gthring n jumpe kawan2....


nie ahh gambar time kite orng gathering

time nie sg tengah melompat2 bertukar tuan

aku dengn akif...kawan seperjuangan


 bagy aq die spcial sangt....sangt2... cozz aku amik time die bby.. cam x cukup bulan... die 24jam dok ngn aku... jady kalu xdew aku jee... mule ahh nak meragam. hehehhehee. yang best tuhh time bawa g kelas.. time die crab... punye lahh cuak aku hehheheh...pas tuh buat2 cover .. sory madam lupe silen fon....

pas tuh lame2 aku n member2  buat grp sg kuantan.... nie baru aku rase keseronokan telampaui batas.. cozz.. seng.. dahh ade tempat nak cari barang2.. nak potong kuku.. kawan2 ramai ajar.... thnkss all....
korang tau... kawan2 aku kat grp sg kuantan niee sangat2 pelik orangnye.. ade yang bele ular ade yang bela gecco...jady tuhh lah pengalaman pertama aku pengn binatang pelik2. hehehhehe... thts why aku sellu rindu kawan2 sg aku niee. hehehhe
ni akak aku tengah pegang gecco

chumel kan gecco kat tangn aku tuhh

tengok!! budak2 pon teringin
nie bukan sebarang ular.. nie ular sawa albino


Si bulat dengan si chumel ku lily niee macam x ngam sangat.. satu same lain jeles je kijenye.. hahhahaa.. nak wat cam mane... bapanye sorang jee......tapi SAYANG TETAP SAYANG LAH!!!!. hehhhehhe tapi aku tidak mengalah.. tidak akan penah give up... yeahhh!!!!!.. aaku tau.. kamu mesty boleh berbaik..... kat bawah niee nanti aku tunjukkan macam mane sukarnye proses nak baikkan antara dua beradik nie.. hehhehe

lily jeling menjeling. hehehehe

pastu ape lagy skodeng lah pulak

hahhaha.amik nak.. dia bagy muke menyampah je

finaly go away.. dalam hati.. x mau aku berbaik!!!!

finally x berbaik juga lahh die berdua niee.... tapai walau x berbaik die x delah nak bergadoh2.. bulat selalu gax skodeng and songlap maknan lily..... lily pon kekdang telan air liur gax tengok bulat hahahhaa...... nanty kalu die dahh boleh betul2 berbaik aku uplod video yee..sabar yee seme!!!!!

No comments:

Post a Comment