tolong click untuk bagi saya jutawan

Sunday, 5 May 2013

Pertemuan pertama
Tepat di dalam kerangkaan masa, 27 april 2013 adalah hari yang bakal mengubah perilaku mereka yang “terpilih”.terpilih kerana kau telah punya semangat juang sejati. Kami berhimpun beralaskan nama SUKARELAWAN. Ini bukan pertemuan biasa. Mungkin lebih sesuai ia pertemuan rahmat.
Aku sangat selesa dihimpun dalam satu ukhuwah murni. Perasaan ini terlalu damai. Mungkin kerna semua sedang berkongsi cas positif yang dihasilakan mereka yang hebat disekeliling. Cas ini telah membuang jauh sifat dunia yang dimiliki.itulah mereka. SI MULIA
Perbincangan bukanlah untuk kepentingan diri. Isu dipetik dari jurang manusia yang tertindas. pandangan mereka juga bukanlah pandangan si “ kanak kanak”. Disini aku menjadi pendengar yang setia. Mungkin pemikiran mereka jauh di hadapan.isinya juga penuh dengan makna.
Cerita tidak sekadar cerita kosong. Ia juga bukan cerita tidak bernadi. Cerita ini mempunyai nafas disulam hati halus. Air mata terpaksa ditahan kerana keegoan sebagai lelaki walaupun mata sudah kian bersinar tanda malu aku sebagai manusia yang tidak berguna sebelum ini. hanya terbaring di katil empuk dan mendengar cerita “khanyalan”. Walhal reality lebih menarik untuk dihadam.
Mujur daya masih disimpan badan.jadi masih dapat aku terus berhimpun bersama mereka menggerak jentera hebat. Jentera kemanusiaan. Jadi dapatlah kerangka nadi kebangkitan diteruskan dengan gerakkan pendekar.
Mujur ada “ rumah” yang mewah. Namanya  “teach for the needs” TFTN. Jadi kami mengikat satu ikatan atas satu nama “TFTN”. Mungkin jalan kami serupa. Langkah kami sama. Nafsu kami juga serupa. Jadi KAMI SERASI. Disini memang layak TFTN dipanggil jalan. JALAN KEMANUSIAAN. Bolehlah jentera memajukan langkah berlandaskan jalan yang selesa diterpa.
Terima kasih warga kuantan……

No comments:

Post a Comment